De curand, am gasit pe piata, o nou varianta de a pregati o fripturica de pui condimentata. Nu stiu daca am voie sa spun ce firma/marca este, dar este vorba de un set format dintr-un plic cu condimente pt carne de pui si 4 plicuri din hartie de copt. O sa vedeti cum se prepara.
Eu am adaptat-o si ma declar fan, cu siguranta o voi repeta!
Spalam si transam pieptul de pui in fasii nu foarte groase. Nu le uscam.
Intr-un castron, punem pesmetul, adaugam condimentele, usturoiul pisat si amestecam cu o furculita, astfel incat sa se distribuie toate ingredientele. Turnam apoi uleiul de masline, adaugam mustarul si amestecam.
Cu acest amestec imbracam/ ungem bucatile de carne.
Hartia de copt o taiem in patrate mari, in functie de cate bucati de carne avem. Asezam cate o bucata de carne in mijlocul fiecarei hartii de copt si o impaturim, intocmai ca un plic inchis. Procedam la fel cu toate bucatile de carne. Le asezam intr-o tava si le dam la cuptor, la foc mediu, pentru 30 - 35 minute.
Ies demential de bune, foarte fragede si condimentate. Nu este o reteta extraordinara, dar este o varianta de gatit extraordinara. Carnea nu iese uscata absolut deloc.
Noi am servit cu cartofi cu pesmet si castraveti in otet.
1
puteti opta pentru varianta din comert care include condimente si plicurile din hartie.
2
ingredientele costa aproximativ 25 lei.
3
reteta furnizorului recomanda gatirea pachetelor in tigaie, eu insa am preferat varianta la cuptor.