Friptura aromata de pui

de Alexandra Burz in Pui, 12 Dec 2013 | 3966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 2 crengute rozmarin proaspat
  • 2 crengute cimbru proaspat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • usturoi praf
  • 2 linguri untura de porc
  • 4-5 linguri miere
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura aromata de pui:

Se curata bine carnea, se spala si se taie bucati potrivite

Se face un mix din sare, piper, boia si praf de usturoi

Se cresteaza bucatile de carne si se asezoneaza bine cu mixul de condimente si se lasa la marinat pt 2 ore

Intr-o tava de yena se pune untura de porc, se aseaza carnea, printre care se rasfiresc crengutele de rozmarin si cimbru

Carnea se unge usor cu miere

Se pune vinul si apa

Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la copt pt 45 minute, dupa care se inlatura folia si se mai lasa la foc inca 15-20 minute pt a prinde crusta aurie

POFTA BUNA

TIPS-URI

1

SE SERVESTE CU PIURE DE CARTOFI SAU CARTOFI CU ROZMARIN LA CUPTOR

2

PENTRU CEI CARORA LE PLACE GUSTUL PICANT BOIAUA DULCE POATE FI INLOCUITA CU CEA PICANTA

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla la cuptor