Se stie că pieptul de pui este preferatul copiilor din toata gama de carnuri, pentru ca este fraged.
Iar acest piept de pui caprese la cuptor, pe langa fragezime a fost si tare gustos si aromat.
Si in plus se prepara usor si intr-un timp destul de scurt.
”Meniu copii”
Pieptul de pui se portioneaza in jumatati si se presara cu sare si piper.
Se unge o tigaie de teflon cu putin ulei de masline si se incinge la foc iute. Apoi se rumenesc bucatile din piept de pui pe toate partile.
Se scot din tigaie, se lasa sa se mai raceasca putin, apoi se cresteaza din loc in loc, cu un cutit cu varf subtire si ascutit.
Intr-un bol, se amesteca uleiul de masline cu sare, piper si oregano. Cu o pensula de bucatarie se ung bucatile din piept de pui atat pe exterior cat si in interiorul crestaturilor, cu uleiul de masline aromat.
In fiecare crestatura se introduce cate o frunza de busuioc. Apoi se introduc alternativ, felii se mozzarella și felii de rosii. Trebuie sa avem un rand de mozzarella si altul de rosii.
Se asaza bucatile din piept de pui intr-o forma de copt, iar printre ele se adauga resturile de la mozzarella si rosii. Restul de ulei se amesteca cu sucul de rosii si se toarna in forma de copt.
Se da pieptul de pui caprese la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute.
Se serveste cald, impreuna cu sosul in care s-a preparat, alaturi de o salata sau orice garnitura prefera fiecare.
1
Atentie cand se cresteaza piepul de pui sa nu se strapunga de tot!
2
Este foarte bun si rece, feliat si introdus in sandvisuri.