Piept de porc umplut si tapetat

de Bucataras Medi in Porc, 6 Apr 2010 | 5498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 kg piept de porc
  • -Unt cat o nuca
  • -3 rosii
  • -2 linguri ulei
  • -3 linguri sos de soia
  • Pentru umplutura:
  • -½ kg carne tocata ( 250 g carne porc si 250 g carne vita )
  • -O legatura patrunjel
  • -O ceapa
  • -Un ou
  • -Sare, piper
  • Pentru "tapet":
  • -O lingurita mustar uscat, rasnit
  • -O lingurita cimbru
  • -O lingurita boia dulce
  • -Coaja rasa de la o lamaie
  • -O lingura malai
  • -Sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc umplut si tapetat:

Pieptul de porc se spala, se lasa sa se scurga bine de apa si se taie apoi pe lung, fasii de aproximativ 2 – 2,5 cm.
Se toaca separat carnea si se amesteca cu oul, cu patrunjelul si ceapa tocate marut si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se imparte , in mod egal carnea tocata in functie de cate fasii de piept de porc avem. Se ia o portie, se aseaza pe o plansa, unsa in prealabil cu putin ulei si apoi se “imbraca” de jur imprejur cu bucata de piept de porc.
Separat se pregateste urmatorul “tapet” : se amesteca mustarul , cimbrul, boiaua de ardei, coaja de lamaie, malaiul si sarea. Cu acest amestec se “tapeteaza” pieptul de porc de jur imprejur, pe partile laterale. Se toarna peste fiecare portie de piept umplut in parte, cateva picaturi de sos de soia, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.
Se da la cuptor aproximativ 20 de minute dupa care se scoate vasul iar pieptul de porc umplut se intoarce pe cealalta parte pentru a se rumeni cat mai bine. Alaturi se pot aseza la copt si cateva rosii intregi dupa care se mai lasa la cuptor inca aproximativ 20 de minute. ( Tin sa precizez ca timpul de coacere poate varia, in functie de cuptor )
Se scoate pieptul de porc umplut din cuptor si se serveste cald alaturi de rosiile coapte si de orice fel de garnitura. Fiind perioada cartofilor noi, eu am preferat de aceasta data cartofii noi nature presarati cu putin unt si putin marar.
Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc umplut si tapetat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

10.04.2010, 16:18

merge la favorite , oare ar merge in folie de aluminiu , apoi la gratar ?

Bucataras Medi 1

10.04.2010, 17:11

si multumesc Bunica!

Bucataras Medi 1

10.04.2010, 17:12

Mihaelar , nu am incercat decat aceasta varianta dar si varianta ta ar merita incercata .......................rau nu are cum sa fie................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ceafa la tava alla Claudiu