Pentru un pranz copios!
Spalam pieptul de curcan si fara sa-l lasam la scurs il crestam in felii grosute de doua degete, dar nu le taiem, le lasam pe os.
Pisam cativa graunti de usturoi si ii frecam cu sare si ulei de masline.
Adaugam piper macinat, oregano, busuioc si boia dulce de ardei.
Cu aceasta compozitie ungem bine pieptul de pui, il asezam in folie de staniol, il stropim cu putin vin, asezam stafidele printre felii si strangem folia de jur imprejur.
Asezam folia intr-o tava si dam la cuptor la 200 grade pentru 45 minute.
Scoatem din cuptor, desfacem folia si incercam cu furculita daca s-a patruns. Mai stropim cu vin, strangem iar folia si mai dam la cuptor pana se patrunde bine atat cat vrem, pe urma il mai lasam cateva minute cu folia desfacuta sa prinda culoare placuta.
Va avea un gust dulce-picant, yummy, yummy!