Piept de curcan cu stafide inabusit in staniol, la cuptor

de Merisor in Curcan, 8 Ian 2013 | 7813 vizualizari

 

Pentru un pranz copios!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de curcan de tara
  • sare
  • oregano
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • Stafide
  • ulei de masline
  • usturoi
  • vin spumant alb
  • folie de staniol
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu stafide inabusit in staniol, la cuptor:

Spalam pieptul de curcan si fara sa-l lasam la scurs il crestam in felii grosute de doua degete, dar  nu le taiem, le lasam pe os.

 Pisam cativa graunti de usturoi si ii frecam cu sare si ulei de masline.

Adaugam piper macinat, oregano, busuioc si boia dulce de ardei.

 Cu aceasta compozitie ungem bine pieptul de pui, il asezam in folie de staniol, il stropim cu putin vin, asezam stafidele printre felii si strangem folia de jur imprejur.

Asezam folia intr-o tava si dam la cuptor la 200 grade pentru 45 minute.

Scoatem din cuptor, desfacem folia si incercam cu furculita daca s-a patruns. Mai stropim cu vin, strangem iar folia si mai dam la cuptor pana se patrunde bine atat cat vrem, pe urma il mai lasam cateva minute cu folia desfacuta sa prinda culoare placuta.

Va avea un gust dulce-picant, yummy, yummy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu stafide inabusit in staniol, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]