Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa

de mirela0911 in Curcan, 15 Sep 2019 | 30140 vizualizari

 

Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa
Aceasta reteta simpla de piept de curcan la cuptor este perfecta pentru o masa rapida si sanatoasa in orice zi a saptamanii. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa
  • 650 g piept de curcan
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt condimente pt pui
  • 1 lgt cimbru uscat, maruntit
  • 1 lgt rozmarin maruntit
  • 1 dovlecel micut
  • 1 mar
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 crenguta cimbru
  • cartofi
  • sos tzatziki
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa:

Cum se prepara Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa

Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa.

Intr-un bol se pune uleiul so condimentele. Se amesteca bine apoi se tavaleste carnea prin acest amestec. Se maseaza cu degetele pentru a acoperi toata suprafata carnii cu acest amestec. Se acopera vasul cu o folie alimentara si seda la rece pentru 2 ore (sau chiar peste noapte).

Dovlecelul se spala bine, se sterge apoi se taie in rondele. Marul se spala, se curata de coaja, se taie in 6-8 bucati, indepartandu-i-se casuta cu seminte. Usturoiul se curata si se taie feliute. La fel si ceapa, se curata si se taie felii mici.

Intr-un vas de yena se pun 2-3 lg ulei apoi se asaza un pat de dovlecei si mere. Se presara ceapa si usturoiul si putina sare. Se asaza crenguta de rozmarin. 

Carnea, scoasa dinainte de la rece, se asaza peste patul format, se pune crenguta de cimbru si se acopera vasul cu folie de aluminiu sau cu capacul vasului daca acesta are.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 ora. Se verifica daca este bine patrunsa carnea. Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa cateva minute pentru a se rumeni usor carnea.

Intre timp se prepara garnitura preferata. Eu am optat pentru cartofi aurii la cuptor si un sos tzatziki alaturi si salata de rosii si castraveti, la alegere.

Recomandam si bors de curcan

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca se tine carnea la rece peste noapte, aceasta se scoate de la rece cu cel putin 1-1,5 inainte de a se da la cuptor.

2

Nu am adaugat nici un fel de lichid deoarece dovleceii si merele au lasat suficient.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala