O reteta super rapida, perfecta pentru pranz sau cina. Poti sa faci alaturi si o garnitura sau le mananci doar cu sosul tzatziki. Eu am preferat sa le fac la cuptor, sunt mult mai sanatoase asa!
Chiftele:
Tzatziki:
Amesteca intr-un bol carnea tocata de curcan cu morcovul si cartoful ras, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, verdeata, oul, pesmetul, sare si piper dupa gust.
Omogenizeaza bine compozitia si formeaza chiftelutele.
Tavaleste-le prin pesmet si pune-le intr-o tava pe hartie de copt.
Stropeste-le cu ulei de masline si pune-le la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute, intorcandu-le pe ambele parti pana se rumenesc.
Intre timp pregateste tzatziki-ul: da pe razatoare castravetele si lasa-l sa se scurga bine, apoi stoarce-l bine de zeama.
Pune-l peste iaurtul grecesc, adauga usturoiul verde tocat marunt, uleiul de masline, zeama de lamaie si sare si piper dupa gust.
Omogenizeaza bine si serveste alaturi de chiftelute.
1
In loc de ceapa verde si usturoi verde poti folosi din cele uscate, de care preferi si in functie de sezon.
2
Poti pregati chiftelutele si prajite in ulei, dupa plac.