Piept de curcan afumat

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 3 Noi 2014 | 9202 vizualizari

 

Preparatele afumate fac parte din categoria " preferate".Cred ca toata lumea asteapta cu nerabdare sa vina iarna,sa vina sarbatorile sa preparam afumaturi.Sunt mult mai bune cele preparate in casa, dupa reteta proprie decat cele cumparate din supermarketuri.
Si cum,de obicei,iarna,preparatele afumate sunt cele de porc,am diversificat un pic si am facut afumaturi din curcan.

 

INGREDIENTE

  • piept de curcan,
  • sare grunjoasa,
  • piper,
  • boia dulce,
  • boia iute,
  • usturoi,
  • cimbru,
  • coriandru
  • (cantitatile difera in functie de marimea pieptului de curcan)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan afumat:

Se da jos pielea de pe piept si se presara cu sare grunjoasa din abundenta.Se pune intr-un vas si se lasa sa stea patru zile.Carnea trebuie sa fie bine acoperita de sare.Nu va temeti,nu va fi prea sarata.Carnea isi ia numai cata sare este nevoie. Dupa cele patru zile se scoate carnea din sare si se spala.

Se lasa cateva ore sa se zavnte.Intre timp,se pregateste baitul.Intr-un vas se pune un pic de ulei,usturoiul zdrobit si condimentele.Se amesteca pana se obtine o pasta cu care se unge bine pieptul de curcan.Se pune intr-un vas acoperit si se mai tine trei zile,dupa care se scoate si se lasa o zi sa se zavante bine. Se baga pieptul de curcan in afumatoare unde se tine trei zile.In fiecare zi se face cate un fum.

Se mai lasa o zi sa stea,apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc afumat