Pide

de cristina1985 in Pizza, 16 Aug 2014 | 2764 vizualizari

 

Pide nu sunt altceva decat pizza turceasca.Se pot face cu carnati, ciuperci, rosii, masline, ardei, cascaval, ,ou.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 lg ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml apa calduta
  • cascaval
  • 1 piept de pui
  • ardei rosu
  • carnati (4 subtiri)
  • ciuperci(un borcan)
  • porumb
  • ketchup
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pide:

Carnatii se taie in bucati se se prajesc.

Se fierbe pieptul de pui 1 ora si se taie in bucati.

Ardeiul copt se curata de pielita si se taie in bucati.

Drojdia se amesteca cu lingurita cu zaharul. Cand se subtiaza amestecul se pun celelate ingrediente.Se framanta 10 minutesi se lasa la crescut 1 ora.

Aluatul se imparte in 6 bucati.Fiecare bucata ( cate doua se introduc in cuptor)o intindem in forma ovala, iar marginile i le rasucim. Punem ingredientele pe straturi ( astfel incat sa ajunga la 6 blaturi).Se mai poate lasa la crescut 45 minute dupa ce s-au asezat ingredientele ( dar nu e obligatoriu)

Cele doua blaturi se tin la cuptor 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pide cu carne tocata (pizza turceasca)