Pesto cu rosii uscate la soare si fistic

de Brindusa in Pt. paste, 30 Iul 2011 | 6401 vizualizari

 

Pesto este un sos originar din Italia. Cea mai cunoscuta varianta a sa contine busuioc, muguri de pin, usturoi si parmezan. Sunt, insa, multe alte variatii, in functie de regiunile Italiei si de ce se se gaseste acolo.

Eu azi m-am hotarat sa ma abat de la calea batatorita si sa fac un pesto mai putin intalnit pe la noi, cu rosii si fistic. Am folosit rosii uscate pentru ca am cumparat cateva dintr-o sursa noua (In Bucuresti, P-ta Crangasi, la etaj) si vroiam sa vad cum sunt (btw, sunt super!). La fel de bine se pot folosi acum, vara, rosii proaspete. De asemenea busuiocul si patrunjelul trebuie sa fie cat mai proaspete (daca se poate, abia rupte din gradina)

 

INGREDIENTE

  • 6 fire de busuioc, frunzele
  • 1/2 legatura patrunjel, frunzele
  • 3 catei de usturoi
  • 6 rosii uscate la soare (sau 2 rosii proaspete)
  • 30 g fistic crud
  • 30 g parmezan
  • ulei de masline extravergine
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesto cu rosii uscate la soare si fistic:

Fierbe putina apa si pune peste rosii, cat sa le acopere. Lasa 30 minute ca sa le hidratezi.

Spala frunzele de patrunjel si rade parmezanul pe razatoarea fina.

Pune intr-un blender frunzele de busuioc si patrunjel, usturoiul, fisticul, rosiile, putin din apa in care au stat si o lingura de ulei. Mixeaza bine. Daca nu se formeaza o pasta, mai pune 1 lingura de ulei si putina apa de rosii.

 Adauga ulei/apa pana cand consistenta iti place. Adauga 2/3din parmezan. Amesteca si gusta. Poate ii mai trebuie sare, sau mai vrei usturoi. Poti adauga dupa gust. 

In final serveste sosul pesto presarat cu parmezan.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto cu rosii uscate la soare si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pesto