Pentru crusta, am ales sa fac una asemanatoare cu un aluat de clatite. Am folosit bere, una de ghimber, pe care o gasiti aici, arome, faina si amidon. Desigur ca se poate folosii orice fel de bere, iar aromele pot fi cele preferate.
Retete pentru mese in familie
Pestele daca este congelat, se lasa la dezghetat de seara pana dimineata in frigider. Se clateste cu apa rece, se tamponeaza cu servetele de bucatarie. Se taie bucatile de peste de grosimea unui deget sau putin mai groase de atat.
Leurda si patrunjelul se clatesc sub jet de apa, se taie cozile si se taie marunt. Se pun verdeturile intr-un robot sau tocator sau chiar in mojar. Se adauga sarea, uleiul, piperul, coaja rasa si zeama de la jumatate de lamaie. Se blenduiesc bine ingredientele pana se obtine o pasta. Aceasta pasta se toarna peste peste, se amesteca bine sa cuprinda toate bucatile. Se acopera cu folie si se dau la frigider pentru cel putin o ora.
Pentru crusta: se pun intr-un castron toate ingredientele, mai putin berea. Se amesteca putin cat sa se amestece ingredientele, se toarna berea rece si se amesteca cu un tel tip para pana nu mai exista cocoloase. Aluatul trebuie sa aibă consistenta asemanatoare cu cel de clatite.
Se pune la incins uleiul, la foc mediu inspre mare. Se ia fiecare file de peste, se trece prin aluat si se pun cate 3-4 bucati in tigaia cu ulei incins. Se prajesc pe fiecare parte pana devin aurii. Se scot pe servetele absorbante. Se servesc calde sau reci, cu cartofi prajiti, salate, sosuri…