Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Dacă tot se spune că în seara de revelion trebuie neapărat să mănânci pește, pentru ca în Noul An să te strecori printre probleme precum peștele, m-am gândit să încerc ceva nou.Este prima dată când gătesc șalău și e prima dată când pregătesc șnițel de pește. A ieșit absolut delicios. Șalăul are o carne dulce, nu e gras și e foarte gustos. Am găsit 3-4 oase în tot peștele.
"retete festive de iarna"
Se spală carnea, se îndepărtează pielea și se usucă cu șervetele absorbante și se taie în 2.
Se sărează carnea.
Într-o farfurie întinsă se pune făina. Se bat spumă ouăle cu un praf de sare.
Se așează pe foc o tigaie și se pune uleiul la încins.
Fiecare bucată de pește se trece succesiv prin ou, făină ( se scutură ușor de surplusul de făină) și iar ou și se pune la prăjit în baia de ulei. Se prăjești pe ambele părți până când capătă o culoare aurie.
Se scot șnițelele pe șervet absorbant de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime.
Se servesc șnițelele calde alături de legume sau garnitura preferată.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola