Pește în apă nebună

de elucubratiiculinare in Peste, 13 Dec 2013 | 6349 vizualizari

 

Sună bine FISH IN ACQUA PAZZA?
Mie mi-a plăcut la nebunie și nu am rezistat până nu am încercat această rețetă. Încercati-o și voi pentru că merită!

 

INGREDIENTE

  • 2 pești mari - plătică, chefal, biban
  • 1 ceașcă măsline Kalamata
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 conservă cu roșii întregi
  • 3-4 cartofi fierți
  • 2 frunze de dafin
  • 1 ceașcă frunze de busuioc proaspăt
  • 1/2 ceașcă ulei măsline
  • 1 ceașcă vin alb
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pește în apă nebună:

Peștele se curăță de solzi, se eviscerează și se spală bine. Se condimentează cu sare și piper. Se aranjează într-o tavă.

Adăugăm în tavă pe lângă pești, măslinele, ceapa tăiată fideluță, usturoiul tăiat feliuțe sau ușor zdrobit, cartofii fierți tăiați cubulețe potrivite. Mai adăugăm în tavă roșiile tăiate felii, împreună cu sucul lor, vinul, frunzele de dafin și cele de busuioc. Adăugăm apă atât cât peștele și legumele să fie pe jumătate scufundate. Stropim totul cu ulei de măsline și dăm la cuptor la 180 grade C pentru 40-50 minute.

Servim fierbinte. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pește în apă nebună" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]