Scobim rosiile si le aruncam un praf de sare apoi le lasam la scurs 10 min ( capacelele nu le aruncam). Pulpa rosiei o amestecam cu sare, piper, oregano, orez, usturoiul si patrunjelul tocat. Cu aceasta compozitie umplem rosiile si le dam la cuptor timp de 30 -35 de min la 190 de grade .
Cat timp rosiile sunt la cuptor ne ocupam de pesti : ii curatam , ii spalam bine dupa care ii frecam cu sare si ii lasam 10 min deoparte .
Intr-o tava punem hartie de copt si o ungem bine cu unt dupa care asezam pestii si incepem sa-i condimentam pe toate partile cu cimbru, piper si boia dulce.
In burta pestelui punem ceapa verde tocata , o felie de lamaie , una de rosie, ciuperci tocate marunt si putin unt . Restul legumelor le punem pe pesti sau pe langa ei .Se stropeste cu ulei de masline si zeama de lamaie apoi se da la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Pestele se serveste cu rosiile umplute si cu (macar) un pahar de vin alb sec :)) Pofta Buna!