O reteta inspirata din bucataria indiana....
Pestele curatat si spalat se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se lasa pt 15 minute la marinat in frigider. Se pun 2-3 linguri ulei de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata marunt si se lasa la calit. Se adauga ardeiul, ghimbirul si usturoiul taiate betigase si se mai lasa 2-3 minute. Se adauga ardeiul iute si pasta de curry, sare si piper dupa gust, se amesteca toate ingredientele si se mai lasa 1 minut. Se toarna laptele de cocos in tigaie peste celelalte ingrediente, coriandrul, iar cind incepe sa fiarba se da deoparte. Pestele l-am pus intr-un vas de iena, am pus sosul facut anterior, l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor pt 30 minute.(20 minute erau suficiente, in momentul in care l-am scos din tava i s-a rupt coada)
Se pune o masura si jumatate de apa cu sare la fiert, se adauga 1 lingura ulei de masline, 1 masura orez basmati, iar din momentul in care fierbe este gata in 5-7 minute(aveti grija sa nu se zdrobeasca). Se serveste pestele cu orez basmati si cu sos de curry. Pofta buna!!!
1
daca nu va place cu lapte de cocos acesta poate fi inlocuit cu smantina pt gatit
2
daca folositi peste mai mic, sau bucati mai mici de peste, puneti pestele direct in tigaie si-l lasati sa se faca acolo nemaifiind nevoie sa-l dati la cuptor