Peste festiv "a la Marina"

de cocineraviajera in Peste, 9 Sep 2012 | 10120 vizualizari

 

La multi ani celor ce poarta numele de Maria, Marin, Ana si Ioachim!
Multa sanatate si bucurie alaturi de cei dragi!


Daca doriti sa preparati pestele intr-un mod aparte, care cu siguranta va vor incanta oaspetii, va invit sa incercati aceasta idee, de rezultatul careia am fost foarte incantata.
Mie personal, nu-mi place sa consum pestele cu oase, asa mi-a venit ideea de a inbraca fileurile de peste in haina festiva, care implicit ii da si denumirea, fara a fi nevoit sa ghicesti ce se afla inauntru
O idee minunata, zic eu care se preteaza grozav de bine pe o masa de sarbatoare.

Nu va mai spun cat a fost de gustos...
Fara falsa modestie, chiar am fost incantata de ce mi-a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Ingrendiente aluat:
  • 300 gr faina,
  • 150 gr margarina,
  • 1 ou,
  • 2 linguri otet,
  • sare.
  • Ingrendiente umplutura:
  • 800 gr fileuri de merluciu,
  • 1 lingurita oregano,
  • piper,
  • sare,
  • 1 lingura mustar,
  • 1/2 pahar de vin alb,
  • 3 linguri ulei de masline.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste festiv "a la Marina":

Mod de preparare aluat:

Faina se amesteca cu margarina moale, se adauga oul, sarea si otetul.

Se framanta pana obtinem un aluat elastic si compact.

Se da la frigider pana in momentul utilizarii.

Mod preparare umplutura:

Condimentele plus vinul si uleiul se amesteca pana obtinem un sos omogen.

Fileurile de peste se spala, se usuca si se trec prin sosul de mai sus. 

Se aseaza intr-un vas, se acopera si se da la frigider cateva ore sau de pe o zi  pe   alta. 

Montaj:

Aluatul se imparte in doua. O parte se intinde si se aseaza in forma de peste, in tava de aragaz. Se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 10 minute la 180 grade. Se scoate, se aseaza pestele deasupra. Cealalta jumatate de aluat se imparte in doua. O parte se intinde intr-o foaie cu care se acopera pestele. Se inchid bine marginile, sa nu curga umplutura. Se intinde aluatul ramas, se taie cu gura unui pahar sau alta forma, asa cum se   vede in imagine. Cercurile se taie in 4 si astfel obtinem solzii, care se aseaza deasupra. Trebuie sa aveti rabdare, dar rezultatul merita efortul.

Dupa ce am terminat de dat forma pestelui, se unge cu galbenus amestecat cu o   lingura de lapte. Se da la cuptor la 180 grade pentru 1 ora. Cand e gata, se lasa la racorit, apoi se taie.  

Se serveste cu lamaie.

S-aveti pofta!    

TIPS-URI

1

Rabdare

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste festiv "a la Marina"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

20.09.2012, 14:51

Deosebita reteta- prezentare
Sunt fan-peste si sunt incantata de ce ne-ai adus tu aici

babi5 1

10.06.2013, 14:45

cocineraviajera 1

27.11.2013, 11:46

Multumesc mult tuturor, pentru aprecieri.
Scuze pentru intarziere, dar timpul e dusmanul meu cel mai aprig

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta mediteraneana