La multi ani celor ce poarta numele de Maria, Marin, Ana si Ioachim!
Multa sanatate si bucurie alaturi de cei dragi!
Daca doriti sa preparati pestele intr-un mod aparte, care cu siguranta va vor incanta oaspetii, va invit sa incercati aceasta idee, de rezultatul careia am fost foarte incantata.
Mie personal, nu-mi place sa consum pestele cu oase, asa mi-a venit ideea de a inbraca fileurile de peste in haina festiva, care implicit ii da si denumirea, fara a fi nevoit sa ghicesti ce se afla inauntru
O idee minunata, zic eu care se preteaza grozav de bine pe o masa de sarbatoare.
Nu va mai spun cat a fost de gustos...
Fara falsa modestie, chiar am fost incantata de ce mi-a iesit.
Mod de preparare aluat:
Faina se amesteca cu margarina moale, se adauga oul, sarea si otetul.
Se framanta pana obtinem un aluat elastic si compact.
Se da la frigider pana in momentul utilizarii.
Mod preparare umplutura:
Condimentele plus vinul si uleiul se amesteca pana obtinem un sos omogen.
Fileurile de peste se spala, se usuca si se trec prin sosul de mai sus.
Se aseaza intr-un vas, se acopera si se da la frigider cateva ore sau de pe o zi pe alta.
Montaj:
Aluatul se imparte in doua. O parte se intinde si se aseaza in forma de peste, in tava de aragaz. Se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 10 minute la 180 grade. Se scoate, se aseaza pestele deasupra. Cealalta jumatate de aluat se imparte in doua. O parte se intinde intr-o foaie cu care se acopera pestele. Se inchid bine marginile, sa nu curga umplutura. Se intinde aluatul ramas, se taie cu gura unui pahar sau alta forma, asa cum se vede in imagine. Cercurile se taie in 4 si astfel obtinem solzii, care se aseaza deasupra. Trebuie sa aveti rabdare, dar rezultatul merita efortul.
Dupa ce am terminat de dat forma pestelui, se unge cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte. Se da la cuptor la 180 grade pentru 1 ora. Cand e gata, se lasa la racorit, apoi se taie.
Se serveste cu lamaie.
S-aveti pofta!
1
Rabdare