Peste alb cu crema de susan- reteta libaneza

de Catalina L in Peste, 8 Dec 2018 | 3855 vizualizari

 

Astazi va propun o reteta foarte fina si delicioasa.
O reteta ideala de sarbatori foarte gustoasa cu un peste slab si de buna calitate Corvina (din specia Argyrosomus regius).
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/peste-alb-corvina-cu-crema-de-susan.html

 

INGREDIENTE

  • 1 peste frumos alb si slab Corvina Rex -700 g
  • 2 linguri de pasta tahini
  • sucul de la o lime sau de la o lamaie
  • 3 cepe salota
  • 4 cepe verzi
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 1 lingurita rasa de chimion
  • 1 lingura de paprika afumata
  • sare, piper proaspat macinata
  • rondele de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste alb cu crema de susan- reteta libaneza:

Incalziti cuptorul la 200°C.

Curati si tocati marunt ceapa verde si ceapa salota.

Puneti ceapa taiata marunt pe fundul unui vas pentru cuptor.

Adaugati chimionul si scortisoara deasupra si amestecati.

Sarati si piparati pestele.

Puneti pestele peste ceapa. Presarati deasupra paprika .

Amestecati crema de susan cu sucul de lamaie si cu un pahar cu apa.

Varsati peste peste. 

Puneti feliile de lamaie si presarati deasupra un pic de paprika. 

Dati la cuptor timp de 45  minute.  

Adaugati un pic de apa daca este necesar.

L'am acompaniat cu Crochete din cartofi si făina de năut si cu Vinata evantai-acordeon cu mozarella si cheddar la cuptor .

 

Pofta Buna !


TIPS-URI

1

Tahini este o pasta obtinuta din boabe de susan si este folosita cu precadere in bucataria araba. Pe langa faptul ca da savoare multor feluri de mancare, tahini are si o serie de proprietati benefice pentru sanatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu crema de susan- reteta libaneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de ton la gratar