Reteta propusa in concursul Philips Multicooker by Merisor :
http://www.bucataras.ro/retete/perisoare-in-sos-de-usturoi-verde-59565.html
Intr-un bol am omogenizat carnea tocata,orezul,ouale,ceapa tocata marunt,verdeata,sarea si piperul.
Cu mana usor umezita de apa am format perisoarele,putin mai mari decat perisoarele pentru ciorba.
Am adaugam in oala de teflon cca 1,5 litri apa calda si un praf de sare,am apasat butonul MENU si am selectat programul STEW ,apoi am apasat butonul COOKING TIME si timpul 30 de min.
Am adaugat perisoarele in apa si am apasat butonul START.
Dupa terminarea programului,am scos perisoarele pe o farfurie si am pastrat cca 200 ml zeama in care au fiert perisoarele.
Dupa ce am golit oala de teflon,am adaugat ceapa tocata marunt,usturoiul taiat si uleiul,am presarat deasupra sare,piper macinat si un praf de boia dulce.
Am apasat MENU,am selectat FRY,am apasat COOKING TIME si timpul 5 min.
Dupa 5 min. am stins cu 2 linguri de zeama si am adaugat smantana omogenizata cu amidonul si 100ml zeama (usor racita).
Am selectat programul STEW si timpul de 15 de min,apoi am apasat START.
Cu 5 min inainte de terminarea programului,am adaugat perisoarele si foaia de dafin,am dat gust cu sare ,piper macinat si nucsoara ,am presarat deasupra patrunjelul tocat.
Dupa terminarea programului ,am deconectat aparatul si am servit imediat.
1
Retete gatite la Multicooker Philips