Mi-au placut foarte mult cand le-am vazut la fete si le-am incercat si eu.
Perisoare
Sos de rosii
Perisoarele-carnea o amestecam cuceapa tocata,sare,piper,orez,cimbru,oul si amestecam bine.
Cu mana umeda formam perisoarele.
Intr-o cratita adaugam apa si sare si punem la fiert,cand este calduta apa adaugam perisoarele si le fierbem pana se ridica la suprafata.
Le scoatem cu o paleta intr-un vas.
Sosul de rosii-ceapa tocata o calim in putin ulei,cand s-a inmuiat adaugam ardeii tocati marunt,rosiile din conserva care le-am marunt,
potrivim de condimente dupa gust.
Adaugam perisoarele si putina apa.cat este nevoie ca sa fiarba legumele.
Lasam la foc mic pana scade sosul,si obtinem consistenta dorita,la final adaugam usturoiul pisat si mai lasam pe foc cca 2 min.