Sunt asemanatoare cu chitelutele, dar mai sanatoase, pentru ca nu le mai prajim, le fierbem direct in sos.
Puneti carnea intr-un bol, adaugati verdeata tocata, ketchup, pesmet, 3 linguri de faina, oul, sare, piper, condimente dupa gust si omogenizati compozitia.
Eu am pus si putin usturoi. Curatati si tocati ceapa pestisori, apoi puneti-o la calit in ulei intr-o craticioara. Dupa 5-6 minute adaugati bulionul si 100 ml apa. Condimentati, adaugati foile de dafin si lasati sa fiarba la foc foarte mic. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari, pe care le tavaliti prin faina ramasa si le puneti imediat in sosul care fierbe. Lasati-le sa fiarba in sos 20 de minute, la foc mic. Desfaceti o lingura de faina, care a ramas dupa ce ati tavalit perisoarele, in putina apa si turnati-o incet in sos amestecand ca sa nu se prinda.
Mai lasati sa fiarba 4-5 minute, la foc foarte mic, amestecand din cand in cand, apoi dregeti gustul. Mie imi place sa pun si un strop de zahar, putin otet balsamic, un praf de baza pentru mancaruri. Mancarea este gata. Pofta buna.