Chiftelutele imi plac atit de mult...in orice combinatie :)
Mai intai incepem cu prepararea chiftelutelor.
Curatam cartofii de coaja ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert in scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin.
Intr-un bol amestecam carnea tocata,mararul,ouale,usturoiul curatat si pisat ,cartofii,sare si piper dupa gust.Amestecam totul bine.Compozitia obtinuta o dam la frigider circa 30 minute.
Intre timp spalam si tocam ceapa.Ardeiul il spalam si il taiem cubulete.Ptrunjelul il spalam si il tocam marunt.
Intr-o tigaie punem ulei si calim ardeiul.Cand e aproape gata punem ceapa si sucul de rosii.Potrivim de sare si lasam sa fiarba la foc mic pana ce sucul a scazut.
Luam compozitia de chiftele,facem bilute ,le presam usor cu mana,le dam prin faina si le prajim in ulei incins pana se rumenesc frumos .
Intr-un vas pentru cuptor uns cu ulei asezam chiftelutele si deasupra punem sosul.Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute.
Se scot,se presara patrunjel tocat si se servesc calde.
1
Daca sucul de rosii e mai acrisor,adaugati putin zahar.