In cautarile mele pe net, avand ca scop: "Ce sa mai gatesc cu pui?" am gasit aceasta reteta la Lumea Laurei. E un preparat delicios, doar ca, in sosul bechamel am adaugat putin usturoi pisat. Asa a fost pe gustul meu ;)
Ce ne trebuie pentru perisoare:
Ce ne trebuie pentru sosul bechamel:
Cum preparam perisoarele:
Punem intr-o oala 2 l de apa, la fiert. Amestecam intr-un vas carnea tocata, oul, ceapa tocata marunt, orezul (spalat si scurs), patrunjel, marar, sare, piper.
Cu mainile ude, modelam din aceasta compozitie perisoare putin mai mari decat o nuca. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam cubul cu aroma de pui (dizolvat in putina apa), lasam 5 minute si apoi adaugam perisoarele.
Din momentul in care perisoarele s-au ridicat la suprafata, dam focul la minim si le mai lasam sa fiarba 20 minute.
Se scot pe farfurie si, cat sunt calde, se adauga sosul bechamel si se orneaza cu verdeata.
Cum preparam sosul bechamel:
In jumatatea de ceapa spalta si curatata, impingem cuisoarele si foile de dafin (cu ajutorul unui cutitas facem mici crestaturi in ceapa si bagam foile de dafin).
Intr-o cratita mica punem laptele si adaugam ceapa impanata. Punem la foc moderat si lasam pana aproape sa inceapa sa fiarba. NU lasam sa fiarba!
Oprim focul si lasam 5 minute sa infuzeze, apoi aruncam ceapa.
In alta cratita cu fundul gros (ca sa nu ardem preparatul) topim untul si cand acesta s-a topit complet, adaugam faina si amestecam 5 minute cu un tel, astfel incat sa nu se arda faina!
In acest moment adaugam treptat laptele, amestecand cu telul. Sosul este gata cand are consistenta unei smantani fluide. Se ia ed pe foc, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Putem face un test, punand putin sos pe dosul unei linguri si trecand cu degetul pe mijlocul ei. Daca sosul nu curge peste dunga facuta de deget inseamna ca este bun.
Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 500-600 ml. sos.