Perișoare ca la Konigsberg

de elucubratiiculinare in Vita, 2 Aug 2012 | 4413 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne tocată vită (sau amestec porc + vită),
  • 1 chiflă,
  • 1 ceapă,
  • 1/2 legătură pătrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • un praf nucșoară,
  • 50 g unt,
  • 30 g făină,
  • 500 ml supă,
  • 4 linguri smântână,
  • 2 linguri capere.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perișoare ca la Konigsberg:

Amestecăm carnea tocată cu chifla înmuiată în apă și stoarsă, cu ceapa tocată mărunt și pătrunjelul tocat. Condimentăm cu sare, piper proaspăt măcinat și praful de nucșoară. Se lasă la rece pentru minim 30 minute. Din amestec facem 2 rulouri care se împart fiecare la rândul lui în 8 bucăți.

Punem apă cu sare la fiert și când începe să clocotească adăugăm perișoarele una câte una. Se fierb pentru 12-15 minute. Se scot perișoarele pe un platou, strecurăm supa, păstrăm doar 500 ml din supă.

Se topește untul și călim făina, stingem cu supa fierbinte și amestecăm energic cu un tel. Adăugăm smântâna, caperele și condimentăm cu sare și piper. Aducem perișoarele în sos și mai lăsăm să fiarbă încet 3-5 minute.

Servim fierbinte. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Perișoare ca la Konigsberg" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Perisoare cu smantana si ciuperci