Perișoare ca la Konigsberg

de elucubratiiculinare in Vita, 2 Aug 2012 | 4908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne tocată vită (sau amestec porc + vită),
  • 1 chiflă,
  • 1 ceapă,
  • 1/2 legătură pătrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • un praf nucșoară,
  • 50 g unt,
  • 30 g făină,
  • 500 ml supă,
  • 4 linguri smântână,
  • 2 linguri capere.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perișoare ca la Konigsberg:

Amestecăm carnea tocată cu chifla înmuiată în apă și stoarsă, cu ceapa tocată mărunt și pătrunjelul tocat. Condimentăm cu sare, piper proaspăt măcinat și praful de nucșoară. Se lasă la rece pentru minim 30 minute. Din amestec facem 2 rulouri care se împart fiecare la rândul lui în 8 bucăți.

Punem apă cu sare la fiert și când începe să clocotească adăugăm perișoarele una câte una. Se fierb pentru 12-15 minute. Se scot perișoarele pe un platou, strecurăm supa, păstrăm doar 500 ml din supă.

Se topește untul și călim făina, stingem cu supa fierbinte și amestecăm energic cu un tel. Adăugăm smântâna, caperele și condimentăm cu sare și piper. Aducem perișoarele în sos și mai lăsăm să fiarbă încet 3-5 minute.

Servim fierbinte. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Perișoare ca la Konigsberg" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare cu smantana si ciuperci