Penne cu ton și sos de roșii

de ionix in Penne, 8 Dec 2011 | 4458 vizualizari

 

am aceasta reteta de la o prietena stabilita in Italia.

 

INGREDIENTE

  • o cutie cu penne barilla
  • o cutie cu roșii cuburi
  • 300 ml suc de roșii
  • două cepe galbene
  • 3 cutii de 250 g cu ton în ulei
  • sare și piper după gust
  • o lingură cu ulei de măsline
  • o lingură cu apă
  • puțin busuioc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton și sos de roșii:

 Pennele barilla se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, dar timpul îl scurtăm cu 1 minut. 

Ceapa se curăță bine, se spală și se taie cubulețe.

Uleiul și apa se pun la încins iar peste uleiul încins punem ceapa la călit. Lăsăm până se înmoaie ceapa iar apoi turnăm tonul, cu tot cu uleiul în care a stat. Lăsăm la călit cu ceapa încă vreo 5 minute, la foc mic.Turnăm sucul de roșii și roșiile cubulețe, punem sare, busuioc și piper și lăsăm până dau într-un clocot.

Turnăm pastele fierte și mai lăsăm încă vreo 2 minute, pentru a-și lua gust și pastele.

Se servesc cu parmezan sau cașcaval ras.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton și sos de roșii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne Rigate cu sos de iaurt