Rigatoni cu sos de ardei rosii

de alba_zori in Penne, 21 Mar 2012 | 4488 vizualizari

 

Sant foarte multumita de reteta asta,este chiar stralucita dupa parerea mea,imi place la nebunie,o mananc si cu lingurita pe paine dupa ce se tremina pastele,asi tot manca in fiecare saptamana,dar nu se gasesc mereu ardei grasi rosii,am facut de mai multe ori,prima oara am facut in stil zacusca,ardei grasi cu ceapa si vinete,a iesit nici nu pot explica cat de mult mi-a placut.Dar si ardeii simpli sant nemaipomeniti,un gust dulceag si picacios de la curry e chiar tot ce trebuie la pranz,si cu siguranta nu e greu la digerit din cauza ca am indepartat cojile de la ardei,atata tot,deci e un punct in plus,pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei rosii mai marisori.
  • ulei de masline.
  • o foaie de lustean sau patrunjel.
  • curry dupa gust.
  • sare dupa gust.
  • rigatoni 170 gr.
  • branza tofu de soia sau 3 linguri de smantana.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni cu sos de ardei rosii:

Sa va explic cat imi place poate nu are mult rost, mai bine este sa incercati cat mai repede si sa vedeti ca am dreptate.

Deci eu am inceput sa spal ardeii fara sa-i sterg de apa si sa-i tai bucatele, i-am pus intr-o cratita cu un pic de ulei de masline, am pus si un pic de sare si curry si foaia de leustean, am pus capacul bine fara sa las loc la aer ca sa nu se usuce si asa din cand in cand mai amestecam si ma uitam daca se coc, cam in 30 de minute s-au si facut.

Intre timp am mai adaugat o lingura de apa fierbine ca sa nu se usuce prea tare, apoi cand era gata am scos foaia de leustean si ardeii i-am dat prin storcatorul de rosii ca sa indepartez cojile, a curs o crema fina in cratita mai micuta care o aveam dedesubt, asa am lasat la odihnit pana am pus cratita cu apa la fiert pe rigatoni.

Deci cand a fiert apa cu sarea am pus si rigatoanele si cand s-au facut, inainte de a le scurge, am incalzit din nou sosul de ardei un pic. Am pregatit si farfuriile si am scurs rigatoanele si am pus si sosul deasupra si am ras branza tofu deasupra, stiu ca smantana e moartea ei, dar eu de la alergia mea la lapte folosesc tofu.

Din ce a mai ramas din sos am pus cu lingurita pe paine si am servit si asa, deci pofta mare, da mare mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni cu sos de ardei rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatele in agro dolce