Penne cu praz si branza Edamer

de - Andreea - in Paste, 17 Oct 2015 | 3020 vizualizari

 

Delicioase ...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste tip penne lisce
  • 150 gr praz
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri cu unt
  • 3 linguri cu faina
  • 350 ml apa
  • 1 cub knorr legume
  • 150 ml vin alb sec
  • 200 ml lapte
  • 150 gr branza Edamer
  • sare
  • piper
  • 100 gr parmezan (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu praz si branza Edamer:

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele . Lasam la fiert pentru 9 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . Cand sunt fierte, le scurgem bine de apa . 

Intre timp , curatam si spalam prazul si il tocam marunt . Curatam usturoiul de coaja . 

Punem untul intr-o tigaie la foc potrivit . Cand untul s-a topit adaugam usturoiul si prazul si lasam la calit . 

Dupa cateva minute adaugam faina si amestecam bine , lasand in continuare la foc potrivit pentru 2-3 minute. 

Amestecati cubul knorr cu 350 ml apa calda .

Punem apa si vinul in tigaia cu praz si amestecam usor . Lasam astfel pentru alte 3-4 minute . 

Adaugam apoi laptele, amestecam si lasam pentru alte 5 minute la foc potrivit . 

Intre timp dati branza Edamer prin razatoare sau daca aveti felii ,taiati in betigase foarte subtiri . 

Inchidem focul la tigaia cu praz si adaugam branza amestecand usor pana ce aceasta se topeste . Potrivim de sare si piper . 

Adaugam pastele in tigaie si amestecam bine .

Servim pastele calde presarate (optional) cu parmezan . 

Pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti , inlocuiti amestecul de apa cu knorr cu 350 ml supa de legume .

2

Untul poate fi inlocuit cu margarina .

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu praz si branza Edamer" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa picanti