Gnocchi cu sos

de adry88 in Paste, 27 Sep 2012 | 5457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • faina
  • sos
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • busuioc uscat
  • 3 linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos:

Cartofii ii spalam si ii fierbem in coaja cat sa intre furculita in ei.

Dupa ce s-au racit ii curatam si ii dam prin razatoare, dupa care adaugam ouale, sarea si faina cat sa iasa un aluat lipicios

Pe masa infainata luam aluatul si il rostogolim pana obtinem un cilindru,dupa care taiem grosime de cca 2 cm si modelam cu furculita

Intr-o oala punem apa cu sare la fiert,cand da in clocot adaugam gnocchi si ii lasam sa fiarba cca 6-7 minute (sa se ridice la suprafata). Ii scoatem cu o paleta si ii stropim cu ulei

SOS

Topim untul si adaugam ceapa taiata solzisori, usturoiul tocat si calim putin dupa care adaugam faina si amestecam continuu, adaugam laptele si lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase. La final adaugam smantana si sare,piper dupa gust

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortellini si gnocchi cu sos alb