Penne cu carne tocata si sos de rosii

de mirela0911 in Penne, 21 Apr 2016 | 15633 vizualizari

 

Este perfecta pentru un pranz sau chiar o cina! Este satioasa si tare gustoasa, chiar daca nu are multe ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 400 g penne
  • 2 buc piept de pui
  • 3 lg ulei de masline
  • 2 lg sos de soia
  • sare, piper
  • 1 cutie rosii in sos
  • 1 cana cu apa
  • 2 foi de dafin
  • 100 g branza de capra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu carne tocata si sos de rosii:

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se strecoara, fara a le trece prin jet de apa.

Se spala pieptul de pui, se dezoseaza apoi se toaca. 

Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga. Se adauga carnea tocata si se lasa la calit pana se albeste. Se pune sosul de soia, se amesteca putin apoi se toarna apa si rosiile cu sosul. Se amesteca bine, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se pun foile de dafin si se lasa totul sa fiarba cca 15-20 de minute la foc potrivit, amestecandu-se din cand in cand.

La final se scot foile de dafin, apoi se pun pastele fainoase. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, se presara deasupra branza de capra, se acopera cratita si se mai lasa inca 5 minute la foc mic.

Se servesc calde!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de paste fainoase.

2

Daca folositi altfel de carne, sa tineti cont de timpul de fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu carne tocata si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]