Penne carbonara, reteta simpla si rapida, reinterpretata cu succes

de Oana in Penne, 28 Apr 2009 | 98864 vizualizari

 

Penne carbonara, reteta simpla si rapida, reinterpretata cu succes
Nu mai stiu unde citisem ca pastele carbonara nu se fac cu smantana…asa o fi?
Eu fac pastele astea cu smantana si ies taaare bune! In plus, dureaza doar 15 minute si sunt gata!

 

INGREDIENTE

Ingredinte pentru Penne carbonara, reteta simpla si rapida, reinterpretata cu succes:

  • o bucata de kaizer
  • 2 galbenusuri
  • o cutiuta mica de smantana
  • cativa catei de usturoi
  • putin unt
  • sare
  • piper
  • parmesan
  • paste
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne carbonara, reteta simpla si rapida, reinterpretata cu succes:

Cum se prepara Penne carbonara, reteta simpla si rapida, reinterpretata cu succes:

Nu stiu de ce, dar mie imi plac pennele pentru carbonara, asa ca fierbem pastele dupa cum scrie pe pachet.

Intre timp punem untul intr-o tigaie de teflon si cand s-a topit adaugam cativa catei de usturoi, intregi si chiar necuratati de coaja, doar pentru aroma. Punem apoi kaizerul taiat feliute si il lasam sa se rumeneasca putin. Il scoatem apoi din tigaie si indepartam usturoiul. Galbenusurile le amestecam cu smantana, putina sare si piper si adaugam si kaizerul.

Cand pastele sunt fierte, le scurgem bine de apa si le punem fierbinti peste amestecul cu smantana si kaizer. Amestecam bine de tot si apoi presaram parmesan deasupra.

Carbonara dupa reteta clasica, cu putine ingrediente si facuta bine are un gust senzational! O alta reteta cu paste, delicioasa si rapida este aceasta Spaghetti cu ciuperci

Un desert grozav de bun si aromat Farfalle cu branza dulce si portocale

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne carbonara, reteta simpla si rapida, reinterpretata cu succes" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

cezara 1

09.07.2009, 17:38

Super.

Important in reteta asta e parmezanul, care face sosul sa se lege frumos , nu e la fel cu un cascaval obisnuit.

andruus_k 1

09.11.2010, 17:17


asa le fac si eu. iubitul meu italian de origine o face(sau o facea) cu ceapa prajita si fara smantana , eu am reteta de la o alta italianca. de cand a descoperit carbonara mea.................. nu-i mai place a lui
e delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne carbonara