Peltea de gutui și mere

de carmenvlad in Dulceata / Gem, 3 Dec 2011 | 7738 vizualizari

 

Am făcut dulceață de gutui și am păstrat cojile și semințele. Am adăugat patru mere întregi și am făcut o delicioasă peltea, de o incredibilă culoare roșietică și cu o aromă deosebită.

 

INGREDIENTE

  • coaja și cotoarele de la 2 kg de gutui
  • 4 mere puțin acrișoare
  • 2 l apă
  • 1 kg zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui și mere:

 

Într-un vas se pun 2 l apă și se adaugă coaja și cotoarele de la gutui și merele tăiate în 4 bucăți. Se lasă să fiarbă la foc mic fără a amesteca printre ele să nu se tulbure zeama, până când scade la mai mult de jumătate din volum. Se oprește focul și se lasă puțin amestecul să se așeze și lichidul să se limpezească. Se strecoară apoi lichidul printr-o strecurătoare fină sau printr-un tifon. Se mai lasă să se limpezească timp de 1 oră. Apoi se măsoară 1 l din lichidul rezultat, se pune într-un vas, se adaugă 1 kg de zahăr și se pune la foc mic amestecând continuu, până când zahărul s-a dizolvat.  Apoi se fierbe la foc iute până când pelteaua capătă aspectul unui jeleu lichid. Se oprește focul  și se pune fierbinte în borcane sterilizate. După ce s-a răcit pelteaua are consistența unui jeleu întărit.

Se servește ca atare sau se folosește le prepararea unor prăjituri cum ar fi savarinele.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui și mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de struguri