Patlicanli Pilav - Pilaf turcesc cu vinete

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2011 | 10446 vizualizari

 

Am scos o punga de vinete de la congelator ,dar parca vroiam altceva diferit de data asta si nu vesnica salata de vinete. Asa ca dintr-o punga am reusit sa face trei feluri: o salata ,un aperitiv si o garnitura. Aici va prezint varianta mai dietetica a pilafului turcesc cu vinete,in mod normal ar fi trebuit prajite. Combinatia de vinete si marar a fost foarte reusita, nu degeaba au turcii mancare asa de buna! Stiu ei ce stiu:)))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr vinete congelate
  • 1 ceapa mica.taiata marunt
  • 3 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 rosie,taiata cubulete
  • 3/4 cup orez cu bobul lung
  • 1 cup apa fierbinte
  • varf de cutit de zahar
  • varf de cutit de sare
  • 1/4 cup marar proaspat (eu am folosit congelat)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patlicanli Pilav - Pilaf turcesc cu vinete:

Se pune uleiul si ceapa intr-o craticioara si se caleste putin. Adauga rosia,zaharul si sarea. Adauga orezul si mai amesteca vreo 2 minute. Toarna apa fierbinte,amesteca si da focul mic. Dupa 20 de minute opreste focul si lasa deoparte 5 minute. Se adauga vinetele si mararul si se amesteca usor sau se serveste deasupra orezului si se amesteca in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Patlicanli Pilav - Pilaf turcesc cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete cu rosii si cascaval la cuptor