Pateuri cu nectarine

de dicarmencitta1957 in Prajituri, 24 Apr 2010 | 4108 vizualizari

 

by dicarmencitta1957

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de aluat
  • 5 nectarine mari si coapte
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 lingurite zahar brun
  • pentru uns pe deasupra: lapte,zahar brun,albus de ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu nectarine:

Mai intai pregatim nectarinele, se spala, se cojesc, se taie cubulete cat mai mici. Le punem intr-un castron, peste care adaugam zeama de lamaie, zaharul brun si le lasam sa-si lase zeama.

Punem aluatul pe masa, unde in prealabil am cernut niste faina. Dupa ce am intins aluatul cu sucitorul, venim cu un pahar si decupam formele dorite. Luam cu lingurita din umplutura care am scurs-o si punem pe cerculetul decupat din aluat, inchidem cu ajutorul degetelor, punem pe masa si cu o furculita apasam pe marginea pateului(ca si cum am stanta cerculetul, pentru inchidere).Pe deasupra intzepam cu furculita ca sa iasa aerul si sa nu se desfaca pliul pateului in cuptor.

Se ung cu lapte si apoi cu albus si pe o parte si pe cealalta parte, se pun in tava in care am pus deja pergament.Le dam la cuptor pentru 25-30 minute. Sunt un deliciu atat calde, cat si reci.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

nadina73 1

26.04.2010, 00:19

felicitari grozava prezenata ca de fiecare data 5 furculite

ionix 1

26.04.2010, 20:53

adooor nectarinele

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si mere