Desert rulada cu mascarpone si zmeura

de anca_rm in Prajituri, 20 Oct 2017 | 4907 vizualizari

 

Imi place sa pregatesc rulade dulci. Mi se par foarte aspectuoase si sunt usor de facut. In plus se pot umple cu tot felul de creme sau chiar simpla cu gemul preferat.
 
De data asta am pregatit o rulada cu mascarpone si zmeura. 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • coaja razuita de la o portocala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 gr mascarpone
  • 2-3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • 1 lingurita extract vanilie sau ½ pastaie vanilie
  • 100 gr zmeura +1 lingura zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu mascarpone si zmeura:

In primul rand trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35 x30 cm pe care am pus hartie de copt.

Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.

Adaugam cacao, faina, praful de copt si uleiul. Omogenizam totul bine si turnam compozitia in tava pregatita in prealabil. Intindem pe toata suprafata tavii (chiar daca vi se pare subtire aluatul nu va faceti griji. El o sa creasca putin si va fi numai bun de rulat).

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 10-15 minute.

Cand scoatem blatul din cuptor, il lasam sa se racoreasca putin si, cand este inca cald, rulam blatul impreuna cu foaia de copt. Eu de aceasta data am rulat impreuna cu foaia de copt, dar se poate rasturna pe un prosop curat si umed si rula cu prosopul.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Mascarponele il frecam cu zaharul si cu o lingurita extract vanilie sau semintele de la o jumate pastaie vanilie.

Zmeura, congelata am folosit eu, am pus-o pe foc mic impreuna cu 1 lingura de zahar si am lasat-o sa se moaie, sa se faca un gem lichid.

Asamblare

Blatul de rulada il desfacem si punem peste el un strat de zmeura. Blatul va absoarbe excesul de sirop. Asezam mascarponele si intindem pe toata suprafata.

Rulam si punem la frigider sa se odihneasca.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo