Pe blogul Bucatareselor vesele gasim o multime de idei de aperitive; am ales si eu cateva pe care le-am pus in practica; mi-au placut in mod deosebit aceste pateuri, cu siguranta voi repeta reteta.
Taiem ceapa rondele (de fapt, eu am taiat-o julienne) si o calim in uleiul de masline, putin, pana incepe sa se inmoaie.
Saram, dupa gust si presaram o lingurita de zahar.
Decupam aluatul, in forme dreptunghiulare, si asezam in mijlocul fiecarui dreptunghi cate o lingura de ceapa.
Coacem, in cuptorul preincalzit, intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am folosit, nu a fost nevoie), pana incepe sa se rumeneasca usor aluatul pe margini. Scoatem tava din cuptor si punem pe fiecare pateu bucatele de branza si rondele (in cazul meu, feliute) de rosii (lucrati cat de repede se poate!).
Daca doriti, presarati fulgii de chili, eu am pus putin busuioc. Coacem pana se rumeneste frumos foietajul.
1
Sunt bune si calde, dar si reci.