Pateuri cu ciuperci

de Gicuta in Aperitive / Garnituri, 23 Aug 2015 | 8349 vizualizari

 

Usor de facut si de mancat :)

 

INGREDIENTE

  • o foaie aluat de foietaj (400g)
  • 1 borcan ciuperci (300g)
  • o ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Ciupercile le spalam sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

 Tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie.

 Adaugam  ciupercile tocate marunt si le calim 4-5 minute impreuna.

 Punem smantana, condimentam cu sare si piper, omogenizam si mai lasam 1-2 minute pe foc.

 Taiem aluatul (dezghetat la temperatura camerei) in jumatate, pe lung.

 In centrul fiecarei fasii intindem compozitie de ciuperci (rece).

 Ungem marginile cu puţin ou, le impachetam apoi apasam cu o rola zimtata (furculita) pe margini să se lipească.

 Taiem fiacare fasie in 9 bucati pe care le  asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu ou si  dam tava  la cuptorul preincalzit la  foc mediu aproximativ 25-30 minute .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv frittata cu paste si legume