Pateuri cu castane si singerete

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2016 | 3032 vizualizari

 

Singerete fac si francezii - boudin si englezii - black pudding (face parte din micul dejun traditional).
Va propun o reteta de pateuri cu castane si singerete francez (boudin cu mere).... ce arome si parfumuri, miroase bine în bucătăria mea.
Pentru forma pateurilor am folosit presa Tupperware "Tourtelette Party".

 

INGREDIENTE

pentru 10 pateuri:

  • 210 g de castane bio cojite
  • 300 g de singerete de casa (boudin cu mere)
  • 2 cepe mici
  • 1/2 praz
  • 100 g de bacon afumat
  • 2 aluaturi de foietaj
  • 2 linguri ulei
  • 1 galbenus de ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu castane si singerete:

Se taie ceapa si prazul foarte fin și se prăjesc într- o tigaie cu un pic de ulei impreuna cu bucatelele de bacon până cand sunt usor rumenite . Se adauga castanele taiate in 2/4 și se amestecă bine.

Se indeparteaza pielea si se taie singeretele in felii subtiti.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Măriti foaia rotunda de foietaj de 1 sau 2 cm cu ajutorul unui rulou.

Cu partea formei cu o stea, se taie 4 cercuri de aluat, apoi cu cealalta parte fără stea, se taie alte 4 cercuri de aluat.

Cu resturile de aluat am reușit să fac inca 2 cercuri (unul cu stea și unul fără). 

Repetati operatia cu a 2-a foaie de aluat.

Așezați cercul plin pe presa Tupperware, închideți-o ușor până când aluatul este un pic marcat pe margini.

Deschideți, adaugati in centru felii de sangerete si umplutura cu castane preparata. 

Umeziti marginea cu apa. Puneti deasupra cercul cu o gaura in forma de stea si inchideți presa pentru a obține o turta pateu bine împăturita.

Faceti același lucru pentru toate turtele. Dati turtele la rece 10-15 minute- aluatul se va suda mai bine. 

Puneti turtele pe hartie de copt si se ung cu galbenusul de ou.

Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute.

Se servesc calde cu o salata verde....

TIPS-URI

1

Dati turtele pregatite inainte de coacere la rece 10-15 minute- aluatul se va suda mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu castane si singerete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

13.03.2016, 22:26

-Licurici- 1

14.03.2016, 11:30

anca_rm 1

15.03.2016, 09:11

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cus- cus cu 3 feluri de branza