Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac

de adnia in Mancaruri de post, 3 Iul 2013 | 6466 vizualizari

 

Unul din dezideratele mele pt. vacanta a fost sa-mi fac mai mult timp pt. mine si pasiunea mea...asa ca de vreo doua zile tot "bantui" pe net si imi imbogatesc cunostintele cu noi informatii si idei. Asa s-a nascut prezentul pateu de linte (voi poate cunosteati conceptul dinainte), dar eu abea acum am descoperit ce bun este!
Nu am fost niciodata prietena foarte buna cu leguminoasele, dar acum am inteles care este rolul lor in hranirea organismului si ce ajutor ofera in digestie...si m-am hotarat sa le aduc la masa mai des ca pana acum.

Pateul acesta, pe langa faptul ca se prepara extrem de simplu si rapid, este un mod extraordinar de a-mi indeplini dorinta...si in acelasi timp sa consum si nucile si semintele atat de importante!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca linte
  • 1 mana d migdale
  • 1 mana de seminte de dovleac crude
  • putin ulei de masline presat la rece
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare neiodata, condimente dupa gust
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1 catel usturoi
  • 1 fir ceapa verde
  • cateva fire patrunjel verde
  • 1/2 ardei gras
  • 1 rosie uscata si conservata in ulei de masline (si scursa de ulei)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac:

Lintea se pune la muiat intr-un castronel cu apa (in asa fel incat apa sa le acopere) pt. cateva ore (eu le-am lasat peste noapte). La fel am procedat si cu migdalele.

Dimineata, am constatat ca lintea se umflase bine de tot si absorbise toata apa, chiar si germinase, iar migdalele si-au marit si ele volumul, erau mult mai gustoase si mai moi.

Buuuun: sa incepem. Am pus lintea, rosia si ardeiul gras in vasul special de fiert orez al steamerului, impreuna cu 1 cana apa. Am fiert totul cca 20 minute, apoi am lasat sa se raceasca.

Am transferat compozitia in vasul blenderului si am adaugat toate celelalte ingrediente. Am mixat bine, pana am obtinut o pasta, pe care o gustam din cand in cand, pana am potrivit-o de condimente.

Am pus pateul intr-un bol cu capac si l-am lasat la rece 2 ore, sa se intrepatrunda aromele. Am servit cu paine integrala preparata in casa si cu legume proaspete. e foarte, foarte gustos!

Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

epurasha2bb 1

03.07.2013, 23:02

mama ce idee super! chiar ma gandeam ce sa mai fac eu din linte si mi-ai dat o idee grozava! imi plac toate ingredientele!

adnia 1

03.07.2013, 23:16

multumesc mult, dragilor! Ruxy, epurasha...ma bucur ca am putut sa va dau o idee buna!va pup pe toti!

Lia_ 1

16.08.2013, 20:50

Draga Adnia, azi am gatit aceasta reteta in care am inlocuit tipul de seminte, rosia uscata pe care n-o aveam din pacate, stiu ca da gust minunat, am pus mai multa lamaie si probabil ar fi fost si mai buna daca ar fi fost din linte rosie dar scopul meu a fost sa scap de un rest de linte verde din camara si de aceea m-am oprit la reteta asta, pt ca voiam s-o combin cu ingrediente care sa-i imbogateasca gustul. ... Eu nu ma omor de fel dupa lintea verde dar varianta asta mi-a placut.

Aaa .. si am mancat-o calduta ca garnitura la un gratar de vitel in varianta facuta de mine.

Poti sa te uiti sa vezi ce mi-a iesit ... este alta textura si culoare din cauza ca este linte verde.

Multumesc pt reteta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de linte