Pateu de ficat (by Gaby)

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2010 | 5303 vizualizari

 

Gaby multumesc pentru reteta. A iesit ceva delicios. Eu am folosit ficat de curcan (am primit un curcan de la mama).

 

INGREDIENTE

  • 450 g ficat de curcan
  • 330 g unt
  • 2 linguri smantana
  • 90 ml vin alb
  • 2 cartofi mici
  • 1 lingurita boia
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri rase amidon
  • 150 ml apa
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat (by Gaby):

Ficatul se curata si se pune la prajit in unt. Se adauga apa si se la sa fiarba 10 minute.

Se adauga vinul, ceapa taiata in 6 si usturoiul si se mai lasa pe foc inca 15 minute. Se stinge focul si se adauga condimentele, 180 g unt si smantana. Se amesteca pana se topeste unul. Se paseaza compozitia, sau se da prin masina de tocat.

La pasta rezultata se adauga amidonul si se pune pe foc pana se ingroasa. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca.

Cartofii se curata, se taie bucatele si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se paseaza bine.

Restul de unt (150 g) se mixeaza pana se face spuma.

La pasta de ficat rece se adauga cartofii pasati si untul spuma. Se amesteca bine, se mai adauga sare si piper si se da la rece 2 ore.

Este foarte bun. Merita incercat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat (by Gaby)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

La Ancuta 1

09.11.2010, 21:50

Multumesc Bunica. Laudele sunt pentru gaby, eu doar am urmat instructiunile

Bucataras Medi 1

09.11.2010, 21:59

anca , las-o pe gaby , nu trebuie prea mult laudata ca si asa e cu nas pe sus

La Ancuta 1

09.11.2010, 22:57

Medi de data asta nu am ce face, ca a iesit prea bun pateul. Poate ca nu vede ca am laudat-o atat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de branza