Pentru mine lintea a fost o necunoscuta pana acum. Am tot auzit in stanga si in dreapta vorbindu-se despre ea cum ca este foarte sanatoasa insa pana acum nu am mancat niciodata. Nu stiu nici eu de ce insa vreau sa va spun ca zilele trecute am cumparat o punga de linte verde si am fost placut surprinsa,imi place mult. Am facut doua retete de post economice.
Una dintre ele a fost aceasta de pate din linte verde.
Va poftesc si pe voi sa incercati, cu siguranta o sa va placa.
Se spala lintea si se pune la fiert. La o parte de linte, e nevoie de doua parti de apa. Puteti sa o lasati si la inmuiat cateva ore daca vreti, insa eu am mai citit pe ici pe colo cum trebuie procedat, iar la una dintre retetele lui Adi Hadean, am citit ca nu este neaparat nevoie, asa ca nici eu nu am lasat-o la inmuiat. Am inteles ca depinde de cat de veche este. Se pare ca eu am avut noroc, lintea mea a fiert in exact 35 minute.
Dupa ce fierbe, se scurge de apa in care a fiert si se lasa sa se raceasca.
Separat, se fierb morcovul, telina si cartoful, curatate si spalate. Cartoful se adauga dupa 10 minute, dupa ce au inceput sa fiarba morcovul si telina.
Se lasa si legumele sa se raceasca, dupa care se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se paseaza dupa preferinta.
Noua ne-a placut mult si sper ca-l veti incerca si voi.
Pofta buna!