Pate vegetal

de dantes in Mancaruri de post, 16 Apr 2020 | 4498 vizualizari

 

Este foarte gustos,potrivit pentru un mic dejun de post.

 

INGREDIENTE

  • ciuperci 500 gr.
  • ceapa 2 buc.
  • fasole boabe conserva 400 gr.
  • usturoi 3 catei
  • ulei de masline 2 linguri
  • vin 200 ml.
  • sare,piper,cimbru dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate vegetal:

Ceapa se taie julienne si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga sarea, usturoiul si se mai caleste putin, fara a se rumeni. 

Ciupercile proaspete se taie in felii groase si se adauga peste ceapa si se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se amesteca bine si se gatesc la foc mic circa 15 minute, pana cand au scazut ciupercile, se adauga vinul si se lasa pe foc pana se evapora complet si ramane doar aroma si se opreste focul.

Se adauga patrunjelul verde tocat, fasolea boabe bine scursa de apa si se amesteca bine.

Se trece compozitia prin masina de tocat carne sau se poate mixa cu blenderul. La final se mai poate adauga verdeata dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate vegetal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu praz si ciuperci