Fasolea se alege de impuritati si petricele si se pune la inmuiat in apa rece, pentru 8-10 ore (in acest interval se schimba apa de cel putin 2 ori) dupa care se pune la fiert intr-o oala cu apa si 1 lingurita de bicarbonat sau zahar pentru a evita micile probleme de dupa servire.
Dupa ce am aruncat prima apa dupa ce a dat in clocot punem iar apa si mai lasam o data sa fiarba si aruncam apa. Dupa ce am aruncat apa de 2 ori punem condimente granulate si cimbru si le lasam sa fiarba. Sarea o punem mai spre sfarsitul fierberii.
Tocam ceapa si ardeii marunt si cateii de usturoi si punem intr-o tigaie la calit si adaugam si 2 linguri de bulion
Dupa ce am calit ceapa si ardeii punem peste fasole si lasam sa fiarba impreuna 10 minute. Dupa ce s-a fiert se pune patrunjel tocat si o punem intr-un vas termorezistent si dam la cuptor pentru 20 minute.
La final adaugam leustean tocat. Se poate servi cu mamaliguta si muraturi.
Pofta buna!