Negresa de post cu gem

de mihasara in Mancaruri de post, 3 Dec 2014 | 13455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 căni de făină
  • 1 cană de zahăr
  • 100 ml ulei
  • 400 gr gem
  • 2 linguri de cacao
  • 1cana apă minerală
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • coajă rasă de la o portocală
  • scorţişoară
  • zahăr vanilat.
  • pt. sirop:
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nuca macinata-pentru ornat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu gem:

Punem apa minerala intr-un vas si adaugam zaharul.

Amestecam pana  se topeste zaharul.

Adaugam pe rand si celelalte ingrediente si se amesteca foarte bine dupa fiecare in parte.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.

Tinem la cuptor la foc mediu circa 40 de minute.

Punem pe foc ingredientele pentru sirop, iar cand incep sa se lege luam vasul de pe foc .

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, dupa care turnam deasupra ei siropul.

Presaram nuca macinata pe toata suprafata prajiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post