Pate de casa din ficatei de pui

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2013 | 13890 vizualizari

 

Gustul pateului facut in casa este excelent. Nu numai ca este foarte bun, dar este si sanatos fata de cel din comert care e plin de Eur-i. Primesc destul de des instiintari despre cum este procesata carnea in comert si din ce in ce mai mult imi doresc sa consum doar fructe si legume.

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr ficatei de pui
  • 2 cepe mari
  • 2-3 linguri ulei
  • 125 gr unt
  • sare, piper
  • 50 ml coniac ( optional )
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa din ficatei de pui:

Se spala, se curata ficateii si se pun la fiert in apa. 

Calim in ulei cele doua cepe taiate marunt, adaugam sare si lasam la racit.

Se pun ficateii , ceapa impreuna cu uleiul, untul, piperul si coniacul intr-un bol si mixam cu blenderul vertical pana obtinem o pasta  foarte fina. Daca mai e cazul adaugam sare.

Se poate servi cu felii de paine prajita, castraveciori dulci sau in otet, gogosari in otet, sau cum va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa din ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 21:33

foarte bun

Sidy 1

27.05.2014, 08:47

Draga Ela am primit o noua reteta RAPIDA de pateu de casa, finut de nu se poate : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/pateu-de-casa-reteta-slovaca.html
Sper sa-ti placa mult !

Ela68 1

27.05.2014, 09:35

Multumesc Sidy, cred ca este foarte bun !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence