Ceafa de porc a la Janet

de janet in Porc, 8 Iul 2010 | 6236 vizualizari

 

Imi place tare mult acest mod de preparare a carnii de porc la gratar!
Gustul dulceag al carnii,cel sarat al branzei si gustul acru de la zeama de lamaie, ii confera carnii un gust deosebit, nu mai este o banala friptura la gratar.
Servita pe un pat de cartofi pai si un pic de patrunjel peste, friptura noastra capata o eleganta aparte la prezentare!

 

INGREDIENTE

  • (pentru o portie):
  • -150 gr.ceafa de porc
  • -40 gr.telemea de oi
  • -10 gr.unt
  • -o lingura de zeama de lamaie
  • -un cartof mai maricel
  • -patrunjel pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc a la Janet:

Carnea o batem un pic cu ciocanul de snitele si o frigem pe gratarul incins cam 5 min. pe fiecare parte.
O scoatem pe o farfurie rezistenta la cuptor.

Peste carne fripta punem telemeaua rasa prin razatoarea cu ochiuri mari, peste telemea punem untul topit si zeama de lamaie.
Punem totul la cuptorul incins pentru 5 min., ca telemeaua sa se topeasca un pic.

Intre timp pregatim cartoful;il curatam de coaja,il taiem felii cit mai subtiri,iar feliile-bastonase. Punem totul intr-un prosop curat, stoarcem bine zeama si ii prajim in ulei incins. Cand sunt gata ii scoatem pe un servetel absorbant.

Luam o farfurie, punem cartofii prajiti rasfirati si peste ei patrunjel tocat.

Cand telemeaua de pe carne a inceput sa se topeasca, scoatem de la cuptor si transferam pe patul de cartofi prajiti. Decoram cu o felie de rosie si preparatul nostru este gata pentru a fi savurat.

Va spun ca este o bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc a la Janet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

09.07.2010, 23:31

ai dreptate , sa transformi banalul in deosebit e granita dintre bucatarie si arta

janet 1

10.07.2010, 11:38

Inca o data ,ma inclin si va multumec pentru aprecieri!

nadina73 1

11.07.2010, 18:30

esti grozava janet 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet perpelit