Pastravi a la jamie

de mihaelar63 in Pastrav, 13 Ian 2010 | 14214 vizualizari

 

inspirata de o reteta a lui jamie oliver.aveam niste pastravi mici proaspeti , am zarit la supermarket lamai pitice [limequat] si mi-am zis ca se potrivesc !!!

 

INGREDIENTE

  • 8 pastravi mici  [ 150 gr/ buc]
  • 8 limequat [lamai pitice , vezi imaginea]
  • 1 lamie
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • sos de soia
  •  4 catei de usturoi
  • ardei pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastravi a la jamie:

  1. pastravul se curata si se spala , se incresteaza pe spate
  2. se aseaza in tava cu usturoiul feliat  , cimbru ,sare si piper .
  3. se stropeste cu ulei de masline, zeama de lamaie ,si sos de soia .
  4. se da la cuptor bine incalzit 30 min , foc iute .
  5. se decoreaza cu ardei si limequat .

TIPS-URI

1

dupa ce curatati pastravul il spalati in apa cu otet , nu va mai fi lipicios

2

serviti cu un sos de usturoi si smantana .

3

nu uitati de pahar de vin alb sec si rece .[ ex. feteasca regala ]

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi a la jamie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Teo 1

13.01.2010, 22:46

dupa zambetul pe care il afisati pareti ''bine crescuta'' vesela si ''de treaba'',in bucatarie;sunt nebuna dupa peste ,iar sosul cu smantana si usturoi e grozav.

mihaelar63 1

14.01.2010, 00:00

chiar prea bine crescuta
ptr sos o sa revin cu reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav pe pat de rosii in sos tomat