Pestele face parte din noua dieta a familiei Zmeilor. O alta varianta de combinatie a vegetalelor alaturi de pastrav. Sanatos si gustos! Spor si pofta buna.
Peștele se curăță de solzi și intestine, apoi se dă cu sare și se lasă cca. 10 minute la odihnă la rece.
Între timp se curăță prazul, ardeiul kapia, apio, ceapa verde și se taie grosier.
Lămâiile și ridichiile se spală și se taie rondele.
Usturoiul se spală și se zdrobește cu coajă cu tot.
Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se așază peștele, se unge cu ulei de măsline, se asezonează de condimentele pentru pește.
În burta păstrăvului se pun felii de lămâie. Restul de feliilor de lămâie se pun sub pește.
Prazul, apio, ardeiul kapia, ceapa verde, roșiile cherry, usturoiul zdrobit și feliile de ridichii se așază de jur împrejurul peștilor.
Se acoperă cu o foaie de pergament și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 250 grade, apoi se scoate foaia de pergament și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la 200 grade.
Păstrăvul se servește împreună cu vegetalele coapte împreună, ca atare sau cu garnitura preferată.
Spor și poftă bună!