Pastrav in crusta de malai

de mirela0911 in Pastrav, 3 Ian 2021 | 4626 vizualizari

 

Desi ne place mai mult pestele file, pentru ca nu avem treaba multa cu oasele, pastravul ramane printre preferinte, chit ca are oase.
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 4 buc pastrav
  • sare, piper, rozmarin la rasnita
  • faina de malai
  • ulei pentru prajit
  • 1 kg cartofi
  • patrunjel verde
  • lamai pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav in crusta de malai:

Se curata pestii de solzi, se eviscereaza (asta daca nu sunt deja) si se taie capul.  Se spala bine apoi se lasa sa se scurga de apa. Eventual se sterg cu prosoape de hartie absorbante pentru a elimina surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin direct din rasnita. Se lasa jumatate de ora sa se patrunda bine condimentele.

Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare. 

Intr-o farfurie se pune faina de malai. Se dau pestii prin malai pe toate partile.

Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins. Cand acesta este fierbinte, se pun pestii si se lasa cca 5 minute pe fiecare parte sa se prajeasca. Se scot pe servetele de hartie pentru a elimina surplusul de ulei.

Se servesc alaturi de cartofii natur presarati cu patrunjel verde si felii de lamaie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca preferati, folositi mujdei de usturoi. Noi preferam cu lamaie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav in crusta de malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit