PASTRAV AFUMAT CU BUDINCA DE SFECLA

de Roda in Pastrav, 3 Iul 2009 | 5664 vizualizari

 

Este una din retetele mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru "piscotul" de cascaval:
  • 2 oua,
  • sare,
  • nucsoara rasa,
  • 30g.unt,
  • 2 linguri faina,
  • 80g.cascaval ras,
  • Pentru budinca de sfecla:
  • 500g.sfecla rosie,
  • 250g.cartofi,
  • chimen,
  • 1-2 foi de dafin,
  • 20g.unt,
  • sare,
  • piper alb,
  • 1 lingura amidon alimentar,
  • 1 dl. smantana,
  • 2 linguri granule de gelatina,
  • 2dl. frisca ;
  • Pentru servit:
  • smantana,
  • cateva foi de salata verde,
  • 4 pastravi afumati)a 200g. fiecare);
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PASTRAV AFUMAT CU BUDINCA DE SFECLA:

1.Se prepara "piscotul " de cascaval.Galbenusurile se freaca spuma cu sare, nucsoara rasa si cu untul.Se adauga faina si cascavalul ras ,apoi se incorporeaza albusurile batute spuma.

2.Compozitia de mai sus se toarna intr-o tava  captusita cu hartie de copt si , pe foc moderat, se coace la 180*C , la inceput, apoi la 165*C,timp de 12-15 minute.Cand este gata, se scoate hartia de copt si blatul se pune sa se raceasca pe un gratar.

3.Sfecla si cartofii  se spala, apoi, separat, se fierb in apa cu sare ,cu exceptia sfeclei, unde se adauga chimen,iar in apa de cartofi foi de dafin.Cand s-au fiert, se scurg si se pun pentru 10 minute in cuptor.Se curata de coaja ,se zdrobesc impreuna  cu mixerul ,se sareaza, pipereaza si se amesteca cu smantana.

4.Amidonul alimentar se pune cu 1dl.apa sa fiarba, apoi se adauga gelatina ,se lasa sa dea clocot , se ia de pe foc si se raceste,dupa care se inglobeaza in pireul de sfecla.Se bate frisca si se inglobeaza si ea in pireul de sfecla.

5.Se aseaza piscotul racit intr-o tava cu peretii mai inalti, iar peste se intinde crema de sfecla rosie.Se acopera cu folie de aluminiu si cca.4 ore se tine in frigider,pana se intareste crema.Budinca rezultata se taie apoi in patrate.

6.La servire, pe farfurie se pun foi de salata verde , pe care se aseaza pastravul afumat, alaturi o bucata de budinca de sfecla rosie ,peste care se pune 1 lingura de smantana.Un vin alb sec , rece, merge excelent cu acest preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "PASTRAV AFUMAT CU BUDINCA DE SFECLA" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

pater 1

13.11.2013, 17:18

intra pe siteul asta, legenda afumarii pastravului cu conuri de brad:
pastrav-afumat.ro

Panacris 1

23.04.2020, 18:20

Interesantă rețeta!

Rahela Velicu 1

18.06.2021, 11:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu smantana si tarhon