Pastrama din carne de porc

de anisoara in Mezel de casa, 26 Ian 2010 | 34062 vizualizari

 

http://www.bucataras.ro/retete/3421/platou-asortat-cu-pastrama-de-casa.html
este expusa receta de baza a prepararii Pastramei in conditii de casa.

 

INGREDIENTE

 
  • 1kg de carne de porc de la burta sau de la ceafa
  • 4-5 catei usturoi
  • frunza de dafin
  • piper negru aromat
  • busuioc
  • piper rosu macinat
  • cimbru maruntit
  • adjica
  • piper negru macinat
  • oregano
  • sare
  • hirtie de copt(pergament)  sau hirtie cafenie pt  sac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din carne de porc:

Se condimenteaza , se sareaza bucata de carne ,se unge cu adjica , la dorinta se da forma  dreptunghiulara carnii . Se inveleste in hirtie de pergament , se leaga cu sfoara,  si se pune la marinat in frigider pentru 2 zile.

Dupa 2 zile punga  cu carne se pune pe o tava unsa cu ulei si se toarna  un vas cu apa amestecat cu vin rosu.Tavaua  se pune in cuptorul incins pina la 220 grade. Se coace 15 min la aceasta temparatura. peurma se scade temperatura la 160-170 si se mai coace inca o ora.

Punga l nu a fost deschis niciodata si nu s-a rupt in timpul coacerii.

 Dupa cum observati , carnea s-a copt bine , s-a rumenit bine.

In cazul cind nu sunteti in increzuta in cuptorul,  care il aveti, deschideti punga  si lasati carnea sa se rumeasca vre-o 10 minute in cuptor.

In cazul de fata a fost necesar sa las carnea la  marinat 3 zile,  nu doua. Aceasta se obsearva bine in fotografii. Felia de carne taiata are culoarea  mai roshie si mai palida. Unde este mai rosie -arata,  ca  pina aici si-a luat marinada . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

nadina73 1

04.11.2010, 21:09

super anisoara

nadina73 1

04.11.2010, 21:10

si 5 furcu ,vad ca nu a vrut nimeni sa papa de la tine,in schimb eu cautam asa cevasi stiam ca vazusem undeva la tine

adry88 1

04.06.2011, 10:28

tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc in zeama de varza