Pastrama de gasca - mezel

de ANCA in Mezel de casa, 23 Ian 2010 | 24546 vizualizari

 

Delicatesa..si atat!:)

 

INGREDIENTE

  • un piept de gasca
  • sare grunjoasa
  • usturoi
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • maghiran
  • cimbru
  • 50 ml vin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de gasca - mezel:

Pieptul de gasca dezosat si fara piele, se spala si se scurge bine de apa, se tavaleste bine in sare grunjoasa, se aseaza intr-un castron ceramic sau de sticla, si se lasa la rece cam 12 ore, dupa care se curata de sarea in exces( carnea deja a tras sare cat i-a trebuit).

Usturoiul se mixeaza cu vinul, se adauga condimentele, dupa gust si preferinta, si se maseaza bine de tot carnea cu acest bait in acelasi vas de ceramica. Apoi se inghesuie carnea in vas, se acopera cu folie de plastic alimentara, se pune in frigider unde uiti de ea cel putin o luna de zile, neaparat presata bine cu ceva greu, gasiti voi ceva prin frigider(eu am pus un borcan de 2 sau 3 kg cu muraturi:))

Se intorce de pe o parte pe alta la 3-4 zile prima oara, apoi mai rar, sa se amestece bine si uniform condimentele.

Dupa o luna se afuma lejer, dar se poate manca si neafumata.

E cevaaaa..:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de gasca - mezel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

iulianatanase 1

16.11.2010, 16:45

pacat ca nu am afumatoare si nici posibilitate ca as fi incercat reteta,foarte fain arata!!!

ANCA 1

16.11.2010, 21:31

Iuliana, noi tocmai pregatim inca o serie Sa stii ca merge si neafumata, se face oricum si tot gustoasa va fi!

adry88 1

04.06.2011, 10:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui