Pastrama de gasca - mezel

de ANCA in Mezel de casa, 23 Ian 2010 | 23727 vizualizari

 

Delicatesa..si atat!:)

 

INGREDIENTE

  • un piept de gasca
  • sare grunjoasa
  • usturoi
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • maghiran
  • cimbru
  • 50 ml vin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de gasca - mezel:

Pieptul de gasca dezosat si fara piele, se spala si se scurge bine de apa, se tavaleste bine in sare grunjoasa, se aseaza intr-un castron ceramic sau de sticla, si se lasa la rece cam 12 ore, dupa care se curata de sarea in exces( carnea deja a tras sare cat i-a trebuit).

Usturoiul se mixeaza cu vinul, se adauga condimentele, dupa gust si preferinta, si se maseaza bine de tot carnea cu acest bait in acelasi vas de ceramica. Apoi se inghesuie carnea in vas, se acopera cu folie de plastic alimentara, se pune in frigider unde uiti de ea cel putin o luna de zile, neaparat presata bine cu ceva greu, gasiti voi ceva prin frigider(eu am pus un borcan de 2 sau 3 kg cu muraturi:))

Se intorce de pe o parte pe alta la 3-4 zile prima oara, apoi mai rar, sa se amestece bine si uniform condimentele.

Dupa o luna se afuma lejer, dar se poate manca si neafumata.

E cevaaaa..:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de gasca - mezel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

iulianatanase 1

16.11.2010, 16:45

pacat ca nu am afumatoare si nici posibilitate ca as fi incercat reteta,foarte fain arata!!!

ANCA 1

16.11.2010, 21:31

Iuliana, noi tocmai pregatim inca o serie Sa stii ca merge si neafumata, se face oricum si tot gustoasa va fi!

adry88 1

04.06.2011, 10:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mușchi de porc în staniol